Page content

Voorstellen

Jolanda SchoorlMijn naam is Jolanda Schoorl, getrouwd met Sandor en moeder van dochters Ichelle en Kayisha. Op de foto is te zien hoe ik me altijd heb gevoeld; gebrek aan zelfvertrouwen, liever niet in het middelpunt staan, enigszins verlegen…. Hierdoor was ik als kind een makkelijk slachtoffer voor pesters, waardoor mijn schooltijd niet echt een periode is om met plezier aan terug te denken. Eenzaamheid is in die tijd echt een deel van mij geweest.

In 1988 kwam ik voor het eerst met gezondheidsklachten bij de huisarts. Na een half jaar vol onderzoeken bleek mijn schildklier niet veel meer te doen. Twee jaar later kreeg ik last van duizeligheid. Na vele testen in het VUmc werd ontdekt dat in mijn rechter evenwichtsorgaan de haartjes hun werk niet meer doen. En als klap op de vuurpijl kreeg ik in 2007 veel last van mijn gewrichten; dit bleek reumatoïde artritis te zijn. Door de jaren heen ben ik me steeds meer gaan verdiepen in het verbeteren van mijn gezondheid, waardoor ik minder medicijnen nodig heb. Medicijnen bevorderen onze lichaamsfuncties tenslotte ook niet echt.

Diploma Specialist Aanpak EenzaamheidOmdat ik altijd geïnteresseerd ben geweest in gezondheid én ik mijn persoonlijke ervaring graag wil inzetten, ben ik de opleiding Specialist Aanpak Eenzaamheid bij Faktor5 gaan volgen. Ik mag mijzelf nu gediplomeerd nonsololoog noemen. Ik zet nu mijn kennis en ervaring in om anderen te helpen om de weg te vinden naar plezier, geluk en zelfvertrouwen. Dit doe ik meestal in de vorm van persoonlijke begeleiding, maar ook online door middel van een training. Graag koppel ik dit verbeteren van de geestelijke gezondheid aan het verbeteren van fysieke gezondheid, waar ik ondertussen ook aardig wat ervaring mee heb opgedaan.

Het is belangrijk je niet te ‘verstoppen’ voor de buitenwereld, want dat gaat meestal van kwaad tot erger. Door o.a. de vraag te stellen Wat Wil Ik? leert iemand zichzelf weer kennen. Ik vind het fantastisch te zien wat mijn begeleiding voor anderen kan betekenen in vrij korte tijd. En een plezierig leven gun ik iedereen!

Als nonsololoog richt ik me op mensen die een ingrijpende verandering in hun leven hebben meegemaakt (nu of in het verleden), waardoor ze zich langzaam maar zeker hebben onttrokken aan de samenleving. Denk hierbij aan kinderen die worden gepest op school, volwassenen die worden gepest op hun werk, mensen die een ingrijpende verandering in hun leven hebben meegemaakt, zoals een overlijden, een kind krijgen, verhuizen of mensen die meer diepgang in het leven zoeken, maar het moeilijk vinden aansluiting te vinden bij anderen. Alles kan leiden tot een gevoel van eenzaamheid en ik zie het als mijn missie dat niemand zich eenzaam hoeft te voelen en moet kunnen genieten van het leven.

Naast het stimuleren van een gezonde geestelijke en fysieke gezondheid kan ik mensen ook ondersteunen om te werken aan hun financiële gezondheid, een nieuw onderdeel binnen mijn organisatie. Door samenwerkingen aan te gaan met mensen kunnen nog meer mensen profiteren van de mogelijkheden die wij bieden binnen Zorguniversiteit. En dat is mijn motto:

Een Mens Wordt Pas Mens Door Andere Mensen.

 

Een creatieve groet,

Jolanda Schoorl