Page content

TV Programma Nooit Meer Alleen

VriendschapEen jaar lang is het leven gevolgd van vijf eenzame ouderen. Omroep MAX wil met dit project laten zien hoe eenzaamheid het leven kan insluipen en hoe iedereen er mee te maken kan krijgen. In het TV Programma ‘Nooit meer alleen’ is te zien hoe deze vijf hoofdpersonen hun leven weer op de rit krijgen, bouwen aan een nieuw sociaal netwerk en meer plezier in het leven krijgen. De opnames zijn gestart met Kerst 2014 en laten zien hoe resultaatgericht de cursus Creatief Leven is, die als rode draad door het programma heen loopt. Aan de orde komen zaken als ‘hoe krijg je je leven weer op de rit’ en ‘wie kan je hierbij helpen’.Wat doet eenzaamheid met iemand?

Eenzaamheid kan langzaam iemands leven binnensluipen door het overlijden van een dierbare, een scheiding, ontslag, verhuizing of andere factoren. Van de ruim 4 miljoen 55-plussers voelen meer dan één miljoen mensen zich eenzaam. Deskundigen geven de waarschuwing dat deze eenzaamheid de komende jaren alleen maar zal toenemen. Eenzaamheid kan ernstige gezondheidsproblemen geven. Zo verhoogt de bloeddruk, het stressniveau en de kans op een depressie. Eenzame mensen hebben een hoger risico op overgewicht, slaapstoornissen en te veel alcohol gebruik. Door de stress functioneert het immuunsysteem slechter. Het is zelfs aangetoond dat eenzame mensen eerder overlijden.

Wanneer zijn deze uitzendingen te zien?

Vanaf 30 november 2015 is de 7-delige serie ‘Nooit meer alleen’ te zien bij omroep MAX op NPO1, iedere maandag en dinsdag. De vijf hoofdpersonen Lydia, To, Tini, Koos en Henk zijn een jaar lang gevolgd. Als rode draad door de afleveringen loopt de coaching door middel van de cursus Creatief Leven. In het begin hebben de deelnemers hun twijfels over het vinden van een daadwerkelijke oplossing tegen eenzaamheid, maar als de tijd vordert bemerken de deelnemers veranderingen in hun leven. Het is prachtig te zien hoe de deelnemers zichzelf en hun omgeving herontdekken, de mogelijkheden die zij in zich dragen en wat dit hen voor de toekomst kan brengen.

Hoe kunt u zelf deelnemen aan deze cursus?

In heel Nederland is een groep gediplomeerde Specialisten Aanpak Eenzaamheid werkzaam, die met deze cursus mensen kunnen begeleiden in groepsverband of individueel. Voor omgeving Amsterdam/Noord-Holland kunt u contact met mij opnemen via dit formulier. Een overzicht voor begeleiding in de overige Nederlandse provincies vindt u op deze site. Neemt u contact met hen op voor meer informatie en data dat deze cursussen gegeven worden.

 

Comment Section

13 reacties op “TV Programma Nooit Meer Alleen


Door Marij ketelaars op 30 november 2015

Zou graag een cursus willen volgenom het zelf door te geven.
Woon in eindhoven


Door Jolanda Schoorl op 1 december 2015

Beste Marij, bedankt voor je bericht. Ik stuur je via de email de gevraagde informatie toe.

Hartelijke groet,
Jolanda


Door Tineke op 6 februari 2016

Ik zou graag meer willen weten over zelf mensen te kunnen begeleiden die alleen zijn.
Weet u waar ik het cursusboek kan kopen of meer kan leren om dit door tegeven. Alvast bedankt


Door Jolanda Schoorl op 24 februari 2016

Beste Tineke,

Mijn excuses voor het missen van uw bericht. Ik kan uw contactgegevens doorgeven aan Jeannette Rijks, zodat u het cursusboek kunt aanschaffen. Als u dit op prijs stelt, stuurt u mij dan een e-mail met uw gegevens. Wel moet ik er bij zeggen dat het niet zo is dat u met dit cursusboek alleen anderen kan/mag begeleiden. Hier zit een gedegen opleiding aan verbonden en alleen gecertificeerde deelnemers hebben de licentie om deze begeleiding aan te bieden.

Een hartelijke groet,
Jolanda


Door Christina op 1 december 2015

Ik zou graag in contact met Lydia komen !!


Door Jolanda Schoorl op 2 december 2015

Beste Christina,
Bedankt voor je reactie.
Zelf heb ik geen rechtstreeks contact met de deelnemers, maar ik heb de vraag wel verder geleid.
Zodra ik iets weet kom ik hierop terug.
Wellicht kun je aangeven waarom je graag contact met haar zou hebben (dat kan uiteraard ook via een email als je dat prettiger vindt).


Door Jolanda Schoorl op 3 december 2015

Beste Christina,
Ik stuur je via de email even een apart berichtje.

Een hartelijke groet,
Jolanda


Door Ariane Hagen op 22 december 2015

Ik zou graag in contact met Lydia willen komen. Ik heb het idee, dat ik haar van vroeger ken. Ze komt me zo bekend voor. Een andere vriendin van mij meende haar ook te (her-)kennen. Zelf ben ik ook alleen en herken veel van haar gevoelens in mezelf.
Mvrgr. Ariane


Door Jolanda Schoorl op 26 december 2015

Beste Ariane,

Ik ga dit even voor je navragen en ik kom er via een persoonlijk bericht bij je op terug.

Hartelijke groet,
Jolanda


Door Hanna op 22 december 2015

Graag zou ik meer informatie ontvangen over de cursus, zou mij graag in willen zetten in de strijd tegen eenzaamheid. Alvast erg bedankt,

Groet HannaDoor Jenneke Wemmenhove op 4 januari 2016

Het lijkt me zo leuk om een keer met To te Rummykubben of een ander spelletje te spelen en dan op een leuke en gezellige manier. Mijn vader woont in Zuidwolde, dicht bij Hoogeveen en ik zou een bezoek aan hem mooi kunnen combineren met een spelletje met To. Hartelijke groetjes, Jenneke Wemmenhove


Door Jolanda Schoorl op 5 januari 2016

Beste Jenneke,

Ik ga mijn best doen om je in contact te brengen met To. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie van mij via de email. Bedankt voor je reactie.

Hartelijke groet, Jolanda

Plaats een reactie


*