Page content

Ladiesday NL Doet

Ladiesday NL DoetStichting Philia organiseerde op zaterdag 21 maart 2015 een Ladiesday voor vrouwen met een visuele, lichamelijke of (licht) verstandelijke beperking. De hele dag stond in het teken van het in de watten leggen van de dames met mini-gezichtsbehandelingen, pedicure, manicure, voetreflex, visagie en haarstyling. Daarnaast konden zij deelnemen aan de workshop “pimp je kleding”. Voorafgaand aan alle activiteiten werd er een heerlijke High Tea geserveerd, waar iedereen enorm van heeft genoten. En als klap op de vuurpijl kregen alle gasten ook nog een goed gevulde goodiebag mee naar huis.Voor mij en mijn vriendinnen Debbie van Beek, Karin Hollander en Nicette Zimonyi een reden om ons aan te melden als vrijwilliger voor deze middag. Zowel de gasten als wij hebben hier enorm van genoten. Zelf heb ik de dames die dit wilden een heerlijke gezichtsbehandeling gegeven. Nicette stortte zich op het verfraaien van de nagels, Karin zorgde voor een verzorgde haarstijl, terwijl Debbie rust gaf met een handmassage. Het is heel bijzonder te mogen ervaren dat onze ondersteuning zo veel voor de gasten kon betekenen. Persoonlijk vond ik het een prachtige ervaring.

Wat doet de Stichting Philia

Het oud-Griekse woord ‘philia’ betekent vriendschap. Bij Stichting Philia draait alles om vriendschap en relaties. Vriendschappen en relaties met en tussen mensen, maar ook vriendschappen met vrijwilligers, donateurs en bedrijven. Alle activiteiten van Stichting Philia zijn erop gericht mensen met een beperking bij elkaar te brengen. Zij willen mensen met een beperking de ruimte geven elkaar te ontmoeten en zich te ontwikkelen. Het idee voor Stichting Philia is ontstaan uit vijf jaar begeleiding van mensen met een beperking via G-Date.nl (voorheen Handicap-Dating.nl) en DatingAssistent.nl. Uit gesprekken met de doelgroep bleek dat er ruimte voor ontwikkeling mogelijk is op het gebied van eenzaamheid binnen de doelgroep, financiële toegankelijkheid van de diensten en participatie in de samenleving. Stichting Philia wil concreet aan de slag met deze drie aandachtsgebieden.

Doelstelling

 

Eén van de hoofddoelen van Stichting Philia is om mensen met een lichamelijke, visuele en (licht) verstandelijke beperking (of NAH) met elkaar in contact te brengen. Zij hebben een aantal diensten en projecten ontwikkeld om mensen hierbij te gaan helpen. Een zeer belangrijk aandachtspunt is de wil tot participatie in de samenleving van de doelgroep. Zelden is er meer motivatie tot participatie te vinden dan onder mensen met een beperking. Stichting Philia wil mensen met een beperking een kans geven hun steentje bij te dragen aan de samenleving. Dit maken zij concreet door het organiseren van workshops waarbij mensen met een beperking producten maken die op de markt gebracht worden. Voorbeelden hiervan zijn de nieuwe kledinglijn G-Trend die in de workshop ‘Pimp je kleding’ gemaakt wordt en de nieuwe lijn ‘BioSoepie’. Stichting Philia geeft mensen met een beperking zelfs de ruimte om te werken in een bedrijf.

 

 

Comment Section

0 reacties op “Ladiesday NL Doet

Plaats een reactie


*