Page content

Geweldige mensen

Geniet van de kleine dingenIn de Happinez van februari kwam ik een artikel tegen over geweldige vrouwen dat ik graag in iets aangepaste vorm wil delen. Weer eens iets anders dan de gebruikelijke opbouw van mijn blog, maar zeker een aanrader voor vrouwen én mannen die zich willen blijven ontwikkelen! Want naar mijn mening kunnen onderstaande tips werken voor beide.Blijf bij jezelf

Richt je leven in zoals jij het wilt leiden. Het is fijn als er andere geweldige mensen op je pad komen waar je samen onderdelen van je leven mee oppakt, maar het is en blijft jouw reis. Neem je voor altijd achter jezelf te blijven staan; jij bent jouw allerbeste vriendin of vriend.

Fantaseer

Doe je ogen dicht en adem een aantal keer rustig in en uit. Ga dan met je ogen dicht na hoe jouw perfecte leven er uit zou zien. Laat alle vooroordelen daarbij los, zoals ‘het is niet realistisch, dat kan ik niet, dat is niet haalbaar’. Wat zou jij helemaal fantastisch vinden? De eerste stap richting dat geweldige leven zijn de beelden die je nu voor ogen hebt. Neem hier rustig de tijd voor en schrijf na afloop op wat je hebt gezien, gehoord, geroken, gevoeld.

Je kan veel meer dan je denkt

Ga dingen doen die je een enorme adrenaline boost geven. Vraag je af van welke actie jij jezelf versteld zou doen staan. Jouw innerlijke criticus zal gelijk gaan ‘praten’ en met commentaar komen, omdat die jou wil beschermen tegen realistische en onrealistische risico’s. Ontdek dat je angsten kunt overwinnen en dat je innerlijke criticus er ook wel eens naast kan zitten.

Laat los

Soms doe je dingen in het leven waar mensen je voor complimenteren, terwijl je bij andere acties heel veel protest krijgt. Raak er maar aan gewend dat je soms wint en soms verliest. Laat het idee los dat iedereen je aardig moet vinden. Leef zoals jij dat belangrijk vindt en niet zoals jij denkt dat een ander vindt dat jij je leven moet leiden. Ga ervaren hoeveel leuker het leven dan zal zijn.

Durf eens iets meer

Jij arrogant? Helemaal niet! Zo ben jij niet. Maar een béétje arrogantie mag best wel. Kijk naar mensen om je heen die meestal het hoogste woord hebben, die helemaal vol zijn van hun eigen plannen en die dit graag met zo veel mogelijk mensen delen. Je hoeft niet precies zo te worden, maar probeer wel een klein beetje te doen zoals zij. Een heel klein beetje maar is al genoeg.

Houd jezelf niet tegen

Zorg er voor dat je in actie komt. Natuurlijk is het goed om je kennis en kunde te perfectioneren, maar terwijl jij blijft perfectioneren nemen anderen wel actie, maken promotie, krijgen salarisverhoging, bereiken een hoger niveau en voeren hun ideeën uit. Zij wagen de sprong terwijl zij nog niet alles geperfectioneerd hebben, maar niet geschoten is altijd mis. Dus kom in actie en waag de sprong. Daarna kun je altijd nog verder gaan met verbeteren.

Kom uit je comfort zone

Ga in de spotlight staan en geef je mening. Wacht niet op bevestiging of een uitnodiging van een ander, want dan kan je waarschijnlijk lang wachten. Toon leiderschap en doe de dingen waar jij nerveus voor bent; kom uit je comfort zone!

Wees niet te bescheiden

Veel briljante vrouwen en mannen zijn bescheiden en staan open voor goede raad. Dat is natuurlijk een prima kwaliteit, maar je moet je wel realiseren dat sommige mensen je alleen advies zullen geven als er voor hen een voordeel in zit. Het kan ook zijn dat ze geen idee hebben waar jij mee bezig bent of dat ze zich ‘bedreigd’ voelen, of gewoon niet echt geïnteresseerd.

Neem je rust

Door al deze tips op te volgen zul je geregeld buiten je comfort zone komen. Dit zal meer energie kosten dan gebruikelijk, dus houd jezelf goed in de gaten. Mocht je merken dat je minder energie krijgt, las dan een pauze in en tank even bij door dingen te doen waar jij je goed bij voelt; heerlijk in jouw comfort zone.

Geef complimenten

Laat anderen weten dat zij (ook) geweldig zijn en waarom. Neem er echt de tijd voor en nodig ze uit om het beste van zichzelf te laten zien. Jij bent je er van bewust hoe jij hebt moeten knokken voor je resultaat en daardoor kun jij je makkelijk verplaatsen in een ander die iets soortgelijks doormaakt. Je zult zien dat je hierdoor heel veel terug krijgt.

Ik zou het super vinden als je onder deze blog jouw commentaar zou willen achterlaten. Heb je iets aan één of meer van deze tips, of zijn er onderdelen waar je ondersteuning bij nodig hebt? Ik lees het graag. Vast bedankt voor de moeite.

Comment Section

0 reacties op “Geweldige mensen

Plaats een reactie


*