Page content

Gediplomeerd Specialist Aanpak Eenzaamheid

Diploma Specialist Aanpak EenzaamheidAls uitvaartondernemer kom ik ook na de uitvaart nog bij mensen thuis, als zij daar behoefte aan hebben. Dit valt onder het onderdeel ‘nazorg’. Wat mij begin 2014 opviel, was dat ik een aantal mensen sprak die een redelijk grote familie hebben, aardig wat vrienden en bekenden, maar die toch aangaven moeite te hebben de draad van hun leven weer op te pakken. Ze voelden zich simpelweg eenzaam en zij wisten eigenlijk niet goed hoe ze dit konden verhelpen. Dit heb ik korte tijd op me in laten werken, waarna ik op zoek ging naar mogelijkheden om mensen ook op dat vlak te kunnen ondersteunen.

In 2013 had ik een korte ontmoeting met Jeannette Rijks, die mij vertelde over haar opleiding tot eenzaamheidsspecialist; iets wat ik in die tijd heel interessant vond, maar het was niet ‘mijn tijd’ om hier iets mee te doen vanwege andere bedrijfsactiviteiten. Omdat ik echter regelmatig van mijn klanten hoorde hoe eenzaamheid in hun leven was ‘geïnfiltreerd’, dacht ik opeens weer terug aan Jeannette Rijks en haar opleidingen. Ik ben dit gaan uitpluizen, afwegen en tenslotte heb ik de knoop doorgehakt om terug naar school te gaan. Ik besloot de volledige opleiding te gaan volgen en daar een extra service van te kunnen maken.Na een jaar opleiding kan ik met heel veel trots zeggen dat het me is gelukt. Ik ben gediplomeerd Specialist Aanpak Eenzaamheid, of nonsololoog, zoals iemand uit mijn kennissenkring mij noemde. 10 Juli j.l. nam ik, samen met mijn klasgenoten, deel aan het schriftelijke en praktijkexamen. Een volle dag op een hele warme dag, waarbij het enorm leuk was om te zien dat iedereen de praktijk opdracht zo persoonlijk had ingevuld. De één gaf een informatieve presentatie over eenzaamheid, de ander deed een creatieve werkvorm gericht op de stemmetjes in je hoofd waar je dagelijks mee te maken kunt hebben. Weer een ander gaf een oefening die we in de cursus ook gebruiken, terwijl de volgende had gekozen voor een creatieve werkvorm gericht op je stem. Zo was er voor elk wat wils en het maakte het geheel ook heel afwisselend. Echt een lange, maar mooi ingevulde dag waar iedereen weer inspiratie uit heeft kunnen halen.

Maar wat ga ik nu verder doen met mijn diploma? Simpelweg aan de muur hangen en er trots op zijn? NEE! Ik wil deze gaan inzetten om mensen daadwerkelijk te kunnen gaan helpen met hun gevoel eenzaam te zijn. Zeker omdat ik weet dat deze cursus heel resultaat gericht is, zo lang de deelnemer maar echt mee doet gedurende de 8 weken. En hoe fijn is dat, om de connectie met uzelf weer terug te hebben, weer te weten wat u zou willen met uw toekomst en aansluitend weer in staat zijn om (voor u) zinvolle contacten te kunnen leggen? Voor mij is dat een vooruitzicht waar ik enorm van kan genieten; het feit dat ik mensen hun leven terug kan geven, geheel zoals zij dat graag willen. En dit is niet alleen voor mensen die nog 30 of 40 jaar te leven hebben. Ik ben van mening dat toekomstperspectief altijd belangrijk is, ook al bent u bijvoorbeeld 75 jaar!

Bent u zelf van mening dat deze cursus u zou kunnen helpen? Lees dan de beschikbare informatie op deze website van zorguniversiteit.nl. Door op de homepage door te klikken, kunt u uw naam en mailadres achterlaten. U krijgt dan mijn eBook toegestuurd “Eenzaamheid, wat is dat?” Het is ook mogelijk dat u graag deze cursussen zelf zou willen gaan geven in de (nabije) toekomst. Stuurt u mij dan vooral een berichtje via het contacten formulier om een vrijblijvende en informatieve afspraak te maken. Regelmatig zal ik informatie bijeenkomsten organiseren (data komen op de website), waar u kosteloos aan deel kunt nemen. U bent daar van harte welkom.

Diploma begeleiding Creatief LevenIk zou het heel fijn vinden als u een reactie achter wilt laten op deze blog. Alvast bedankt voor de moeite.

Een zonnige groet,

Jolanda Schoorl

Comment Section

0 reacties op “Gediplomeerd Specialist Aanpak Eenzaamheid

Plaats een reactie


*